Naslovnica Pretraživanje AA
ENHEMS-BUILDINGS
 
 
DOBRODOŠLI

Dobrodošli na stranice projekta "ENHEMS-Buildings -- Enhancement of Research, Development and Technology Transfer Capacities in Energy Management Systems for Buildings", financiranog od strane Europske unije kroz Fond za ulaganje u znanost i inovacije u sklopu IPA III.c Operativnog programa za regionalnu konkurentnost 2007-2009.


Objavljeno: 15. 6. 2015. u 11:21
Uređeno: 15. 6. 2015. u 12:53
Okrugli stol "Usluga unapređenja...

Na znanstvenom skupu MIPRO 2015 koji je od 25. do 29. svibnja 2015. održan u Opatiji projekt ENHEMS-Buildings i njegovi rezultate predstavljeni su zainteresiranim predstavnicima poduzeća, akademske zajednice i javne uprave 26. svibnja 2015. u okviru okruglog stola Usluga unapređenja sustava upravljanja zgradom u računalnom oblaku za njen ekonomski optimalan rad – rezultati projekta ENHEMS-Buildings. Okrugli stol moderirao je prof.dr.sc. Nedjeljko Perić, a uvodničari su bili: mr. sc. Ružica Gajić (Hrvatski Telekom d.d.), Ninoslav Kurtalj (Elma Kurtalj d.o.o.), doc. dr. sc. Kristian Horvath (Državni hidrometeorološki zavod), te izv. prof. dr. sc. Mario Vašak (Sveučilište u Zagrebu Fakultet elektrotehnike i računarstva). Prezentacije sa skupa mogu se preuzeti u nastavku obavijesti.

Na znanstvenom skupu MIPRO 2015 koji je od 25. do 29. svibnja 2015. održan u Opatiji projekt ENHEMS-Buildings i njegovi rezultate predstavljeni su zainteresiranim predstavnicima poduzeća, akademske zajednice i javne uprave 26. svibnja 2015. u okviru okruglog stola Usluga unapređenja sustava upravljanja zgradom u računalnom oblaku za njen ekonomski optimalan rad – rezultati projekta ENHEMS-Buildings. Okrugli stol moderirao je prof.dr.sc. Nedjeljko Perić, a uvodničari su bili: mr. sc. Ružica Gajić (Hrvatski Telekom d.d.), Ninoslav Kurtalj (Elma Kurtalj d.o.o.), doc. dr. sc. Kristian Horvath (Državni hidrometeorološki zavod), te izv. prof. dr. sc. Mario Vašak (Sveučilište u Zagrebu Fakultet elektrotehnike i računarstva).


Okrugli stol je potaknuo zanimljivu raspravu o načinu ostvarenja ušteda prediktivnim upravljanjem u zonama zgrade, meteorološkoj podršci za prognoze prilagođene lokaciji i podržane mjerenjima na lokaciji, izvedbi otvorenog komunikacjskog sustava, načinu neinvazivnog nadodavanja sustava za gospodarenje energijom u zgradi na postojeći sustav upravljanja u zgradi, viziji buduće usluge u računalnom oblaku. U njoj su, uz predstavnike projekta, sudjelovali predstavnici HEP-ESCO, tvrtke Monel, Građevinskog fakulteta u Rijeci i javne uprave u Vojvodini, Republika Srbija. Prezentacije sa skupa mogu se preuzeti u nastavku obavijesti.

  1. Uvodno predavanje (Izv. prof. dr. sc. Mario Vašak)
  2. Meteorološka potpora energetski efikasnom zgradarstvu (doc. dr. sc. Kristian Horvath)
  3. Prijenos i upravljanja podatcima sa senzora i akutatora zgrade – ENHMES-Buildings i BrightCore   (Ninoslav Kurtalj, mag. ing. mech.)
  4. ENHEMS-Buildings: upravljanje i estimacija u zgradi za smanjenje operativnih troškova njenog rada (Izv. prof. dr. sc. Mario Vašak)
  5. ENHEMS-Buildings  --  perspektiva usluge gospodarenja energijom u zgradama (Mr. sc. Ružica Gajić)

 

Anita Banjac
Popis obavijesti
TRAŽILICA
 
ENHEMS' CHANNEL
 

    


REPOZITORIJ
 
KONZORCIJ
 

 

 

 

 

 

 


FINANCIRANJE
 

Ovaj projekt financira Europska unija


DISCLAIMER
 

Ova web stranica napravljena je uz podršku Europske unije.

Za sadržaj ove web stranice odgovaraja isključivo Sveučilište u Zagrebu Fakultet elektrotehnike i računarstva i ona ni na koji način ne odražava mišljenje Europske unije.