Naslovnica Pretraživanje AA
ENHEMS-BUILDINGS
 
 
DOBRODOŠLI

Dobrodošli na stranice projekta "ENHEMS-Buildings -- Enhancement of Research, Development and Technology Transfer Capacities in Energy Management Systems for Buildings", financiranog od strane Europske unije kroz Fond za ulaganje u znanost i inovacije u sklopu IPA III.c Operativnog programa za regionalnu konkurentnost 2007-2009.


Objavljeno: 23. 4. 2015. u 01:51
Uređeno: 23. 4. 2015. u 01:58
Okrugli stol na MIPRO 2015: Usluga...

Okrugli stol Usluga unapređenja sustava upravljanja zgradom u računalnom oblaku za njen ekonomski optimalan rad – rezultati projekta ENHEMS-Buildings održat će se u sklopu znanstvenog skupa MIPRO 2015 (http://www.mipro.hr/) 26. svibnja 2015. od 16 do 18 sati u dvorani Camelia 1 Grand Hotela Adriatic.

Organizatori okruglog stola su MIPRO i Sveučilište u Zagrebu Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER). Projekt ENHEMS-Buildings – Unapređenje kapaciteta istraživanja, razvoja i transfera tehnologije vezanih uz sustave gospodarenja energijom u zgradama (http://www.enhems-buildings.fer.hr) provodi FER u suradnji s Državnim hidrometeorološkim zavodom (DHMZ), te tvrtkama Elma Kurtalj d.o.o. (ELMA) i Hrvatski Telekom d.d. (HT), a sufinancira ga Europska unija kroz Europski fond za regionalni razvoj. Više u nastavku obavijesti.

Okrugli stol Usluga unapređenja sustava upravljanja zgradom u računalnom oblaku za njen ekonomski optimalan rad – rezultati projekta ENHEMS-Buildings održat će se u sklopu znanstvenog skupa MIPRO 2015 (http://www.mipro.hr/) 26. svibnja 2015. od 16 do 18 sati u dvorani Camelia 1 Grand Hotela Adriatic.

Organizatori okruglog stola su MIPRO i Sveučilište u Zagrebu Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER). Projekt ENHEMS-Buildings – Unapređenje kapaciteta istraživanja, razvoja i transfera tehnologije vezanih uz sustave gospodarenja energijom u zgradama (http://www.enhems-buildings.fer.hr) provodi FER u suradnji s Državnim hidrometeorološkim zavodom (DHMZ), te tvrtkama Elma Kurtalj d.o.o. (ELMA) i Hrvatski Telekom d.d. (HT), a sufinancira ga Europska unija kroz Europski fond za regionalni razvoj.

 

Projektom se demonstrira uštede u potrošenoj energiji postignute upravljanjem grijanja/hlađenja zgrade na razini njenih zona pri čemu ono koristi (i) toplinski model zgrade kojeg se neprestano prati i identificira tijekom rada, (ii) estimaciju i predikciju toplinskih poremećaja u zoni i (iii) prognozu vremenskih prilika na lokaciji zgrade, posebice sunčeve dozračenosti. Demonstracija se provodi na neboderskoj zgradi FERa. Razvijen je visoko automatiziran postupak za sintezu ovakvog sustava na promatranoj zgradi kojeg se nudi kao servis u računalnom oblaku te se on neinvazivno dodaje na postojeći sustav automatizacije u zgradi korištenjem otvorenih komunikacijskih sustava. Daljnji razvoj za nadogradnju servisa usmjeren je na hijerarhijsko povezivanje upravljanja potrošnjom u zoni s optimiranjem centralnog sustava grijanja/hlađenja i optimiranjem energetskih tokova u mikromreži zgrade, s ciljem ekonomski optimalnog rada zgrade spojene na naprednu energetsku mrežu.

Cilj okruglog stola jest predstaviti razvijenu platformu potencijalnim korisnicima iz gospodarstva te raspraviti mogućnosti koje se otvaraju.

Moderator okruglog stola je prof. dr. sc. Nedjeljko Perić (FER), a uvodničari su: izv. prof. dr. sc. Mario Vašak (FER), dr. sc. Alica Bajić (DHMZ), Nino Kurtalj (ELMA) i mr. sc. Ružica Gajić (HT).

Zainteresirani za sudjelovanje koji neće biti registrirani na MIPRO skupu trebaju se prije dolaska na panel raspravu registrirati na MIPRO registracijskom stolu koji se također nalazi u Grand Hotelu Adriatic. Cijena registracije samo za ovo događanje jest 40 EUR (35 EUR za članove udruga IEEE ili MIPRO) preračunato u HRK na dan plaćanja. Uz sudjelovanje na ovoj panel-raspravi, navedena registracija također omogućuje i sudjelovanje na diseminacijskoj radionici projekta „Napredne tehnologije u elektroenergetskim postrojenjima i tračničkim vozilima“ (http://fer-kiet.fer.hr/) koja se održava u istoj dvorani neposredno prije ove panel rasprave, u vremenu 14-16 sati. Nakon događanja organiziramo koktel za osvježenje i neformalno druženje sudionika.

 

Kontakt osoba za okrugli stol je izv. prof. dr. sc. Mario Vašak (e-mail: mario.vasak@fer.hr; telefon: 01/6129-821). Radi lakše organizacije molimo Vas potvrdu sudjelovanja na navedeni e-mail najkasnije do 19. svibnja 2015.

Anita Banjac
Popis obavijesti
TRAŽILICA
 
ENHEMS' CHANNEL
 

    


REPOZITORIJ
 
KONZORCIJ
 

 

 

 

 

 

 


FINANCIRANJE
 

Ovaj projekt financira Europska unija


DISCLAIMER
 

Ova web stranica napravljena je uz podršku Europske unije.

Za sadržaj ove web stranice odgovaraja isključivo Sveučilište u Zagrebu Fakultet elektrotehnike i računarstva i ona ni na koji način ne odražava mišljenje Europske unije.